Trainer Valleivogels: ‘Veensche Boys heeft nagelaten om de kansen te benutten’

• 18 april 2022
  • 1274 Views

Het doek leek in de 36e minuut al gevallen voor Valleivogels. Yannick Bouw had met twee treffers Veensche Boys op voorsprong gezet. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar drie minuten voor de pauze wist Jorino Kleijn de spanning terug te brengen. In het tweede bedrijf werd de aanvallende tactiek beloond en scoorde invaller Bob van Ruitenbeek de gelijkmaker: 2-2. Is dit geflatteerd met de hoofdletter G?, vroegen we aan hoofdtrainer Rob van den Broek van de Valleivogels.

Rob van den Broek: Nee, het is niet geflatteerd. In zoverre, we hadden het moeilijk.

Of had je het ingecalculeerd om behoudend te spelen en te gokken op de counter.

Rob van den Broek: Ja, ja. Dat is onze speelwijze en zeker tegen ploegen als Dronten en Veensche Boys. We zakten wat in en er was zeker meer balbezit voor Veensche Boys, maar met die open kansen hebben ze niet veel gedaan. Ik denk dat Veensche Boys daar veel meer mee had willen doen. Dat heeft Veensche Boys nagelaten. Dat Valleivogels het moet hebben van een verdedigende opstelling op eigen helft: de eerste kans was van ons. Wij speelden erop en we werkten hard. Als je 2-0 achter staat tegen Veensche Boys en je komt terug naar 2-2, dan moet ik de ploeg een groot compliment maken voor het harde werken.

In de veertigste minuut was er een hele knullige situatie voor de goal van Veensche Boys. Vervolgens was er een vrije trap voor Valleivogels en die ging erin. Het leek erop dat Valleivogels na die 2-1 aan zelfvertrouwen heeft getankt.

Rob van den Broek: Nou, dat hielp ons enorm. Wij hebben ook nog twee grote kansen daarvóór gehad. We konden toen doorlopen na balverlies van Veensche Boys. Als je op 2-1 komt, dan zit er in de rust een ploeg die zegt: Vorige week hebben we dit geflikt tegen Unicum en waarom nu dan niet?  Het is niet zo dat Veensche Boys kans op kans bij elkaar voetbalde. Onze groep had er vertrouwen in dat we het ook gingen doen. Met heel hard werken hebben we het rechtgetrokken.

In de laatste seconden kon Valleivogels zelfs de 2-3 maken. Het was billenknijpen.

Rob van den Broek: Het was echt discutabel hoe die speler bij ons één op één ging. De commotie ontstond vanuit de bank. Ik dacht van niet. Ik denk daar ie teruggefloten wordt. Dan zit er zelfs meer in. Het veld lag vrij open aan beide kanten en beide ploegen speelden alles of niets. Wij willen graag meedoen om de vierde plek en laten zien dat we tegen goede tegenstanders resultaat kunnen halen.

Moet ik je nu feliciteren?

Rob van den Broek: Niemand is echt blij eigenlijk. Veensche Boys is niet blij en wij eigenlijk ook niet. Wij kunnen veel beter en hadden er nog meer uit kunnen halen. We zijn blij dat we de 2-0 hebben kunnen ombuigen naar 2-2, maar het was geen overwinningsgevoel.