Trainer Renswoude: Zege op Veensche Boys heel erg lekker

• 13 maart 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1043 Views

Trainer David Wagensveld van Renswoude heeft Veensche Boys in dé perfecte val laten trappen. De thuisploeg deed geen stap teveel, liet Veensche Boys de gehele wedstrijd het balbezit houden en sloeg vervolgens toe in de slotfase. 1-0 was de geflatteerde uitslag en gezien de veldverhoudingen onverdiend. ‘Ja, voetballend gezien was Veensche Boys de betere ploeg. Dat wisten we van tevoren, natuurlijk. We wilden het Veensche Boys zo moeilijk mogelijk maken.

We stonden goed. Natuurlijk krijgt Veensche Boys grote kansen, maar wij hebben in de eerste helft ook nog een kans gehad. We wilden het ze zo moeilijk mogelijk maken. Hoe langer de 0-0 blijft, hoe meer er de ruimtes komen.

En de frustraties namen toe.

David Wagensveld: En frustraties. Als het niet wil, dan wil het niet. Dat heb je wel eens, he? We zijn er in elk geval heel blij mee. En we zijn Renswoude, he. We geven nooit op, ondanks dat we een zwaar seizoen hebben.

Komen jullie een beetje los van de laatste plekken?

David Wagensveld: Met drie punten ben je nog niet weg, maar deze zege was heel belangrijk voor ons. Volgende week krijgen we Lelystad en dan kunnen we goede zaken doen.

Misschien is dit wel het kantelpunt voor Renswoude.

David Wagensveld: Wij hebben het Batavia ook erg moeilijk gemaakt. Die scoorden in de 92ste minuut de winnende bij ons. En tegen Dronten moeten we minimaal gelijk spelen. We hebben kansen genoeg gehad. Nu is de wedstrijd misschien een beetje gestolen, misschien wel helemaal gestolen. Het maakt mij vandaag helemaal niks uit. Hij is wel heel lekker.