Nico van den Brom: ‘We missen de flow’

• 16 april 2022
  • 834 Views

Terwijl asv Dronten strijdliederen aanhief vanuit de kleedkamer, zat Nico van den Brom een paar meter verderop te mijmeren over de verloren wedstrijd tegen de nieuwbakken koploper in de Tweede Klasse G. ‘Het eerste kwartier ging het aardig. We speelden goed en hadden steeds een mannetje meer. Daarna zakte het gewoon weg. Dronten werd fanatieker. We kwamen op een 1-0 achterstand. Dronten kreeg meer kansen. In de tweede helft zetten we wel weer aan. Een kopbal van Tom Cozijnsen werd van de lijn gehaald. Alleen hebben we daarna niets meer gecreëerd.

Ik bespeurde veel slordigheden in het spel.

Nico van den Brom: Dat sluipt er dan in. Je creëert helemaal niks en het gaat allemaal een beetje tegenzitten. Toen Dronten de 2-0 en 3-0 maakte hebben we onvoldoende aandacht geschonken aan de verdediging.

Het gaat al een paar weken moeizaam.

Nico van den Brom: In de winterstop hebben we nog gewonnen van IJsselmeervogels en ook tegen Putten werd een goede oefenpot gespeeld. Maar je creëert nu gewoon te weinig. Ik denk dat een bepaalde flow ontbreekt. Het zit er net niet in nu. Dan krijg je opeens alles tegen. Tegen Renswoude kregen we in de laatste minuut een goal tegen en tegen Lunteren hetzelfde beeld. Zij kregen één kans en die gaat er dan in de laatste minuten in. We begonnen tegen Dronten in de tweede helft wel goed, maar dan moet je doordrukken en er eentje maken. Dan kun je daarna ook de 1-2 maken. Het zit bij onszelf. Een bepaalde flow zit er nu niet in. Dat is het hele probleem.’