Erik Assink: ‘Het mooiste moment was het eindsignaal’

• 14 februari 2022
  • 1168 Views

Veensche Boys leek een simpele middag tegemoet te gaan tegen hekkensluiter AVW. Toen de wedstrijd in de tweede helft kantelde, moest de equipe van trainer Erik Assink alle zeilen bijzetten om de voorsprong over de streep te trekken. ‘Maar ik vond de eerste helft ook niet best, bekent Assink. ‘In de eerste minuten kwamen we snel op een 2-0, maar dat waren ook de enige paar minuten die een beetje het aanzien waard waren. Voor de rest was het vooral zwoegen en ploeteren en werken. Heel veel dingen gingen niet goed.

Het veld hielp ook niet mee

Erik Assink: Dat is ook zo. Daar ging AVW beter mee overweg dan wij. We kregen evengoed nog wel flink wat kansen om een hogere score te halen, zeker in het verloop van de tweede helft. Julian, Yannick, Nico, Danny en Daniel. Uiteindelijk met de lengte die AVW in het elftal heeft, de vrije trappen die ze meekregen, was het elke keer ook weer opletten. We zaten niet rustig op de kant, zeg maar.

Het leek wel alsof er een heel ander AVW na rust op het veld kwam. Ze waren gebrand op succes.

Erik Assink: Binnen een minuut stond het gewoon 1-2. We waren gewoon niet bij de les. Daar kun je honderd keer voor waarschuwen, en dat heb ik ook niet nagelaten deze week, maar ja… als de mindset niet okay is en als het verstand een beetje ontbreekt en als de tegenstander denkt dat er wat te halen valt, dan krijg je dat soort vertoning. Dan is het mooiste moment het eindsignaal aan het einde van de rit. AVW heeft tot nu toe vier goals gemaakt. In de eerste helft van de competitie misten ze tien man en ze waren voor het eerst weer compleet. Als je dat ziet, dan hebben ze niets te verliezen. Ze maken de 1-2 en er sluipt onzekerheid in onze ploeg. Met half uit verdedigen, met steeds maar kijken naar elkaar en niet balvast op het middenveld zijn. Dan wordt het een zwoegwedstrijd. Het is bovenal niet de ondergrond om op te spelen of te acteren en dan gaat zich dat vertalen in een beetje toevalsvoetbal.

Hoe zit het met de geblesseerden?

Erik Assink: Een aantal jongens staat op het punt van terugkeren en een aantal jongens blijft nog wel even weg. De komende weken zijn we nog niet compleet.

Peter Visee had vandaag een column in het Algemeen Dagblad. Hij schreef dat Batavia en Unicum weliswaar kunnen smijten met geld maar Erik Assink wordt met zijn boerenslimheid kampioen met Veensche Boys.

Erik Assink: Die Peter Visee heeft er wel verstand van. Wij hebben niet het geld van die andere clubs, maar je moet er ook maar voor zorgen dat je een eenheid hebt en jongens die iets voor elkaar over hebben. Wat denk je wat daar in de kleedkamer gebeurt? Die lezen ook dat de ene nieuweling na de andere komt. Wie moet er uit dan? Veensche Boys staat nu gelijk qua aantal wedstrijden. De wedstrijden die we onszelf rijk hadden gerekend, hebben we ons nu ook toegeëigend. Er werd misschien iets te gemakkelijk gedacht dat de punten tegen AVW al in onze zak zaten, maar het verleden leert dat we het hier nooit gemakkelijk hebben gehad.